Even voorstellen
Mijn naam is Frederik, eigenaar van Deegmakers en fervent zuurdesembakker sinds 2020. Zoals zovelen begon ik met bakken in de thuissferen, maar bij mij liep de hobby volledig uit de hand. Wat begon met wekelijks een broodje bakken, groeide – na jarenlang in de horeca gewerkt te hebben – uit tot een volledige overstap naar de zuurdesemwereld.
Inmiddels is Deegmakers uitgegroeid tot een kleine, bevlogen groep bakkers die hetzelfde enthousiasme deelt. Samen duiken we elke dag in het proces van bloem, water en zout, op zoek naar de perfecte balans tussen eenvoud en diepgang.
Waarom zuurdesem? Omdat het simpel en minimalistisch is, maar tegelijk eindeloos verdiepend. Je kunt je er helemaal in verliezen zonder dat je twintig ingrediënten in huis hoeft te halen. De mooiste én de misluktste broden hebben ons gebracht waar we nu staan: met beide handen in het deeg en met een hoop kennis en liefde voor het vak.
Wij geloven dat bakken mensen verbindt – met elkaar én met zichzelf. Even geen afleiding, maar helemaal in het moment zijn met je handen in het deeg. En wat voor hobby: eentje die leuk, voedend en betekenisvol is. In een tijd waarin alles steeds sneller gaat, is het brood bakken een rustpunt – een manier om iets echts te maken en te delen.
Met Deegmakers willen we het broodambacht weer terugbrengen in de huizen. Iedereen heeft zijn eigen zuurdesemstarter, met unieke smaken en zijn eigen familiebroden. Dat is precies wat we hopen te bereiken: jou op weg helpen met jouw eigen brood. Een brood van jou, voor jou en de mensen om je heen.


